אוויר בבניינים סגורים עלול להתלכלך ולהזדהם. לכן רצוי לבצע ניטור זיהום אוויר בכל בניין סגור. אקוצק מתחילה תהליך זה ע"י תשאול ו-Inspection – סיור וזיהוי מקורות פוטנציאלים וסוגם.
אקו צ'ק מבצעת ניטור זיהום אוויר בסביבה תוך מבנית– בבנייני משרדים ובתים. –
כדי לבצע ניטור זיהום אוויר במבנה צריך לנסות ולזהות את מקור הזיהום ואת סוג הגורם המזהם –
זהו מאין תהליך של אבחון הבעיה. לאחר שלב האבחון- צריך לאמוד את הבעיה. צריך לנטר כדי למדוד את הערכים של המזהם באוויר ולהשוות את התוצאות לתקנים הקיימים.
ניטור זיהום אוויר מסוג זה מתבצעים בכל סביבה משרדים- במוסדות ורשויות מקומיות, מוסדות חינוך, בנייני משרדים, חברות היי טק, בתים, דירות מגורים ועוד. בעצם- כל מי ששוהה במבנה יכול להיעזר בשירותינו כדי לוודא שהוא שוהה בסביבה נקיה שאינה מזוהמת ואינה מסכנת את בריאותו.
אבק מכיל חלקיקים מוצקים קטנטנים בקוטר של פחות מ-500 מיקרומטר. האבק הוא אדמה שהתפזרה באוויר על ידי הרוח, זיהומים תעשייתיים ועוד. אצל חלקנו האבק גורם לעיטוש, נזלת, גירוי בעיניים וכאב ראש, וחלק מאתנו מכיר מקרוב את אלרגיה של קרדית אבק הבית, התקפי אסתמה, שיעול וקוצר נשימה.
אבק מרחף אינו רק לכלוך, אלה תרכובת חומרים מחוללי אלרגיה אשר יכולים להשפיע קשות על הבריאות.
האבק יכול להכיל:
אנשים רבים, שלהם ריאות בריאות, לא יחשבו לעולם על האוויר אשר הם נושמים. כשנשאל, יגידו לנו – האוויר מורכב מחמצן. אולם זהו רק מרכיב אחד באוויר שאנו נושמים.
אז ממה מורכב האוויר?
האוויר סביבנו מורכב מתערובת של גזים וחלקיקים שיכולים להשתנות לפי העונה, המיקום, הגובה שאנו שוהים בו ותנאי האטמוספירה.
עם זאת, המרכיב העיקרי של האוויר הוא 78% חנקן, 21% חמצן וכמעט 1% ארגון.
פחמן דו חמצני, אשר אנשים רבים מכירים בשם "גז החממה" מהווה רק 0.04%. ישנם גם מספר גזים אחרים המופיעים בכמויות זעירות: ניאון, הליום, מתאן, תחמוצות חנקן, אוזון ופחמן חד חמצני.
אדי מים הם גם רכיב שיכול להשתנות באופן משמעותי מ פחות מ 1% עד 4% בהתאם למיקום ולתנאים. האוויר מכיל גם חלקיקים קטנים שיכולים להיות תוצאה של תהליכים טבעיים ופעילויות מעשה ידי אדם.
אנשים המתגוררים בקרבת אזורי תעשייה או בערים צפופות עם רמות זיהום גבוהות, עלולים להיחשף למספר חומרים נוספים באוויר. בארצות הברית, חוק אוויר נקי דורש את הסוכנות להגנת הסביבה לקבוע תקנים עבור שישה מזהמי אוויר נפוצים. אלה כוללים פחמן חד חמצני, עופרת, אוזון קרקעית, דו תחמוצת החנקן, דו תחמוצת הגופרית וחומר חלקיקי.
חומר חלקיקי הוא תערובת של מוצקים מיקרוסקופיים וטיפות נוזל, אשר עשויים לכלול עשן, אפר ופיח, חלקיקי אבק, אלרגנים (אבקה / עובש), חומצות וכימיקלים אורגניים.
זיהום האוויר הוא אחד מהגורמים המרכזיים לבעיות בריאות ברחבי העולם, במיוחד באזורים עירוניים ומתועשים. חשיפה למזהמים באוויר עלולה לגרום להשפעות חמורות על מערכות שונות בגוף, והמחקרים בתחום מצביעים על כך שהנזקים הבריאותיים הם רחבי טווח ומצטברים. בעשורים האחרונים נערכו מחקרים רבים שמטרתם להאיר את הסכנות הבריאותיות של זיהום האוויר ולזהות את קבוצות האוכלוסייה הרגישות ביותר לכך.
זיהום האוויר משפיע בראש ובראשונה על מערכת הנשימה, כאשר שאיפת מזהמים כמו חלקיקים נשימים (PM2.5 ו-PM10), אוזון בגובה הקרקע ותחמוצות חנקן פוגעים בריאות ובדרכי הנשימה. בקרב ילדים, קשישים ואנשים עם מחלות נשימה כרוניות כמו אסתמה וברונכיטיס, זיהום האוויר עלול להחמיר את המצב ואף להוביל להתפרצות של התקפי אסתמה ולפגיעה בתפקוד הריאתי.
מחקרים עדכניים מצביעים על כך שזיהום האוויר משפיע גם על מערכת הלב וכלי הדם. החשיפה למזהמים כמו חלקיקים זעירים וגזים רעילים מעלה את הסיכון למחלות לב, יתר לחץ דם, שבץ מוחי והתקפי לב.
השפעת זיהום האוויר אינה מוגבלת רק למערכות הנשימה והדם. מחקרים חדשים מעידים על קשר בין זיהום האוויר לבין תהליכים קוגניטיביים והתפתחות המוח, במיוחד בקרב ילדים. חלק מהמזהמים, כגון מתכות כבדות וגזים רעילים, חודרים דרך מערכת הדם אל המוח וגורמים לדלקות ולשינויים במבנה המוח.
זיהום האוויר מקושר גם להתפתחות מחלות מטבוליות כמו סוכרת מסוג 2 והשמנת יתר. מחקרים מצאו כי חשיפה לחלקיקים מזהמים יכולה לגרום לתהליכים דלקתיים בגוף המובילים לירידה ברגישות לאינסולין ולהתפתחות של סוכרת.
לדברי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, התקף אסטמה עשוי לכלול שיעול, לחץ בחזה, צפצופים וקשיי נשימה. ההתקפה מתרחשת בדרכי הנשימה אשר מוליכות אוויר לריאות. במהלך התקף אסטמה, צדי דרכי הנשימה מתנפחים ודרכי הנשימה עצמן מתכווצות. פחות אוויר נכנס ויוצא מן הריאות, והליחה שהגוף מייצר מקשה אף יותר על הנשימה.
לעיתים – קשה לדעת אם למישהו יש אסטמה, במיוחד אצל ילדים מתחת לגיל 5.
התשאול של הרופא יכלול שאלות לגבי השעות בהן מתרחש השיעול (בלילה או ביום), אם האדם סובל מבעיות נשימה קשות יותר לאחר פעילות גופנית או בזמנים מסוימים של השנה, על צפצופים והצטננויות וכמו כן אם למישהו במשפחה יש אסטמה, אלרגיות או בעיות נשימה אחרות לבסוף, הרופא ישאל שאלות על סביבת המחייה של האדם ואם הוא מתקשה לעשות דברים מסוימים.
הרופא עשוי גם לעשות בדיקת נשימה, כדי לגלות עד כמה הריאות של האדם פועלות. עבור מי שאובחן עם אסתמה, הימנעות מגורמים שיכולים לעורר התקפה, היא חשובה ביותר.
חלק מהגורמים הם: עשן טבק, קרדית האבק, זיהום אוויר, אלרגנים שמגיעים ממקקים, קשקשי בעלי חיים, עובש, אבקות שונות, עשן של עצים בוערים או דשא, ואדי כימיקלים שונים.
סדרה של בדיקות סביבתיות יבדקו את המצאות הגורמים הללו בסביבה שלך.
זיהום האוויר מהווה בעיה משמעותית בתחום הסביבה והבריאות בישראל, ועל כן מדינת ישראל והמשרד להגנת הסביבה מיישמים מדיניות מקיפה ותקנות מחמירות כדי להקטין את ההשפעות המזיקות של זיהום זה. תקנות אלו נועדו לצמצם את זיהום האוויר ממקורות תעשייתיים, תחבורתיים וחקלאיים, ולהגן על בריאות הציבור והסביבה תוך עמידה בסטנדרטים בינלאומיים.
חוק אוויר נקי, שנחקק בשנת 2008, הוא התשתית המרכזית לניהול מדיניות איכות האוויר בישראל. החוק מספק כלים רגולטוריים נרחבים, הכוללים:
תחבורה היא אחד הגורמים המרכזיים לזיהום האוויר בערים. כדי להתמודד עם הבעיה, גובשו תקנות שונות הכוללות:
במטרה לצמצם את זיהום האוויר ממפעלי תעשייה, נקבעו בישראל תקנות מחמירות לפליטת מזהמים. המשרד להגנת הסביבה מחייב את המפעלים לבצע:
נכתב על ידי –
מייסד החברה. מומחה לבדיקות סביבת העבודה.
בעל תואר שני בבריאות הציבור Master Public Health- MPH עם התמחות בבריאות סביבתית.
ניסיון של מעל 15 שנה באיתור וזיהוי גורמי זיהום סביבתיים והערכת השפעתם על השוהים בסביבה.
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים