תסמונת הבניין החולה, תסמונת הבית החולה, מופיעה בחללים משרדיים סגורים. זה מתחיל מהתעטשות, שפעת ויכול להימשך לכאבי ראש כרוניים ועוד.
חברת אקו צ'ק מציעה אבחון, הערכה וטיפול של סיכונים בריאותיים בסביבת העבודה בבניין –
מומחה איכות אוויר וסביבה תוך מבנית.
מומחה חקר ממצאים סביבתיים ונזק סביבתי.
תואר ראשון בשיווק ומסחר בינלאומי, FIT, New York.
תואר שני במנהל עסקים ,MBA NYIT, New York.
תואר שני בבריאות הציבור, MPH, התמחות בבריאות העובד - בית הספר לבריאות הציבור, אוניברסיטת חיפה.
בודק מוסמך מנהל הבטיחות והבריאות בתעסוקה.
כאב ראש, גירוי באף, גירוי בעיניים ובלוע, שיעול יבש, עור יבש ומגרד, כאבי שרירים, סחרחורות, בחילה, חוסר ריכוז, עייפות ורגישות לריחות.
כמו רבים אחרים כמונו וכמוכם, הנמצאים מדי יום שעות ארוכות בחללים משרדיים סגורים (נקיים לכאורה), אנו נושמים שוב ושוב את אותו האוויר. האוויר הזה אינו נקי ואפילו מזוהם.
במהלך יום העבודה האוויר סופח אליו חומרים שונים –
כל אלה אינם תורמים לבריאותנו ואף גורמים לנו לחלות.
תופעות אלה ידועות בכל העולם ומכונות בהגה המקצועית- "תסמונת הבניין החולה". ע"פ הערכת ארגון הבריאות העולמי (WHO) כ-30% מהמבנים המשרדיים מוגדרים כ"חולים".
התלונות חולפות לאחר שהייה ממושכת מחוץ לבניין ונשימה של אוויר צח.
בין הסיבות האפשריות למצב נכללים
בשנות ה-70 של המאה העשרים, מתוך רצון לחסוך בצריכת אנרגיה, החל תהליך של שינוי שיטת הבניה. השינוי בא במטרה לייעל את שימור האנרגיה במבנים. תהליך השינוי כלל
כל מה שאנחנו מכירים בסביבת המשרד המודרנית שלנו.
שינויים אלה אכן הביאו לחיסכון באנרגיה, אולם הם גם גרמו לשינויים בבריאות העובדים והתהוות של בעיות בריאותיות רבות.
החיים המודרניים הביאו את האדם המערבי לצורת קיום שבה הוא מעדיף כמות על איכות. התחשבות יתר ברצונות אנושיים על חשבון צרכים אנושיים יצרו תחלואות חדשות שמקורן בתכנון לקוי, שימוש בחומרים מסוכנים והעדפת שיקולים כלכליים על בריאותיים ואנושיים.
בעולם המודרני, המתועש והנוקשה נוצרו תנאים חדשים שהביאו ליצירת תסמונת הבניין החולה.
ב– 1987 יצא ארגון הבריאות העולמי בהכרזה שלמעלה מ- 30% מהמבנים התעשייתיים והמסחריים המודרניים חולים ב"תסמונת הבניין החולה", כאשר הגורמים לסימפטומים מזוהים בוודאות מלאה הם מוגדרים מקצועית בשם – BUILDING RELATED ILLNESS .
כאשר הם אינם מזוהים בוודאות הם מכונים SICK BUILDING SYNDROME. הסימפטומים כוללים: כאבי ראש, סחרחורות, בחילה, עייפות, עקצוצים, צריבה בעיניים, קושי בריכוז, תחושת מחנק פיסית, צריבה בגרון, רגישות יתר לריחות ואור.
כאשר העובד יוצא מתוך הבניין החולה מרבית התסמינים נעלמים כעבור מספר שעות. כאשר הסימפטומים קשים יותר כמו כאב ולחץ בחזה, חום, צמרמורות ושיעול יש צורך להתייחס בכובד ראש לתלונות ולערוך בדיקות מקיפות יותר בהשוואה לבדיקות המשמשות לאבחון גורמי התסמינים בסוג הראשון.
הבניינים המסחריים-תעשייתיים המודרניים לוקים בתחלואים רבים, הנובעים מתכנון לקוי ואי התחשבות בגורם האנושי. אלפי בניינים ברחבי העולם, במיוחד גורדי שחקים, מאכלסים מיליוני עובדים ברחבי עולם החווים את תסמונת הבית החולה.
בבניינים מודרניים רבים ברחבי עולם לא ניתן לפתוח חלונות, משיקולים של שימור אנרגיה ובטיחות. כל מערכת האוורור היא פנימית בלבד, ותלויה בהזרמת אויר נקי לבניין. כמות האוויר הטרי לכל אדם, המוזרמת כיום (אם הבניין עומד בתקנים הבינלאומיים), נמוכה מהתקן שהיה מקובל בתחילת המאה העשרים.
על פי תקן זה כל עובד זקוק לכמות של לפחות 15 CFM (רגל מעוקב אוויר טרי) לדקה. בבניינים רבים לא מוזרם אויר טרי כמתבקש, והכמות בפועל קטנה בהרבה מהנדרש.
הארגון האמריקאי למערכות אוורור, חימום ומיזוג ASHRAE , גוף- על המרכז את כל המומחים בתחום מיזוג האוויר בארה"ב, פרסם תקן עכשווי שהינו בגדר המלצה בלבד לעסקים. הפרסום קובע שבמבנים ומתחמים עם מערכות סגורות זקוק כל עובד לאספקה שוטפת של לפחות 20 CFM אוויר טרי לדקה. בחדרים בהם יש מעשנים התקן מציע כמות של 60 CFM אוויר טרי לדקה לכל אדם.
מערכות מיזוג אוויר פנימיות וסגורות הן קרקע לתרבית של מזהמים ביולוגים שונים וחלקם מכילים תנאים אידיאלים לבתי גידול לחיידקים אלימים הפוגעים בדרכי הנשימה.
גורם מספר אחד במעלה הם ריפודים, שטיחים ומשטחים המחוברים לקירות ולרצפה בעזרת דבקים אפוקסים המשחררים מזהמים כימיים מעוררי מחלות. דבקים אלה הבאים במגע עם חום או תנאים אחרים עוברים שינויים כימיים הגורמים להם להדיף מולקולות רעילות לחלל החדר.
המצב מסוכן במיוחד במפעלים ובעסקים שעובדים באופן קבוע עם חומרים כימיים מסוכנים.
קטגוריה זו כוללת את כל המזהמים הכימיים המגיעים מהחוץ דרך פתחי אוורור , דלתות , צנרת, כניסות וכו'. מזהמים אלה יכולים להיות מ-
קטגוריה זאת כוללת את כל המיקרואורגניזמים מעוררי מחלות כגון-
המקור שלהם הוא תוך מבני ויכול להיות תוצאה של נוכחות מים עומדים במערכות אוורור, קירות, שטיחים וריפודים לחים באופן קבוע, נוכחות של מכרסמים, חרקים ועופות בחלקים שונים של המבנה. במקרים רבים מזהמים ביולוגיים מסוכנים יותר ממזהמים כימיים מכיוון שהשפעתם עלולה להיות מיידית ולגרום למחלות קשות וארוכות טווח.
הצורך לחסוך בעלויות מביא בעלי עסקים רבים להעדיף שימוש גורף בתאורה פלורוסנטית הזולה בהרבה מתאורה נורות ליבון. אך התאורה הפלורסאנטית מייצרת רק את הקרן הירוקה כחולה מתוך כל הספקטרום של האור המורכב משבעה צבעים בסדר הבא : אדום, כתום, צהוב, ירוק, כחול בהיר, כחול אינדיגו, סגול. שבעה צבעים המרכיבים את האור הלבן.
שימוש בחלק מתוך הספקטרום לאורך זמן גורם להיווצרות של תסמינים שונים –
במרבית המבנים העסקיים בהם פועלת מערכת מיזוג מרכזית, יש טמפרטורה קבועה בחורף ובקיץ. בדרך כלל, מרבית העובדים טוענים ש
קשה לענות על דרישות ייחודיות, אך מחקרים מראים שתחושת אי הנוחות הנגרמת על ידי טמפרטורה לא מתאימה בחדר גורמת לתופעת תסמינים שונים. בעיקר כאלה הקשורים ל-
נכתב על ידי –
מייסד החברה. מומחה לבדיקות סביבת העבודה.
בעל תואר שני בבריאות הציבור Master Public Health- MPH עם התמחות בבריאות סביבתית.
ניסיון של מעל 15 שנה באיתור וזיהוי גורמי זיהום סביבתיים והערכת השפעתם על השוהים בסביבה.
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים